Събития

Празнични мероприятия по случай деня на енергетика

На празника си “Топлофикация-Русе “ЕАД отчете високи резултати, отвори врати за студенти и ученици, дари детските домове.

В неделя, на 19 юни работниците и служителите от “Топлофикация- Русе” ЕАД честваха професионалния си празник – Деня на енергетика. Поредицата празнични мероприятия предприятието традиционно започна с благотворителност. Ръководството на “Топлофикация Русе “ ЕАД за пореден път протегна ръка към най – малките си приятели, осигури летен отдих на децата, лишени от родителски грижи. На дом “Димитър Басарбовски” енергетиците подариха две компютърни системи, а на “Райна Гатева -толкова необходимите им за сигурността на децата камери за видеонаблюдение.

Празнични мероприятия по случай деня на енергетика

Предприятието от години поддържа отлични партньорски отношения с професионални гимназии по промишлени технологии, по електротехника и по машиностроене в града и с РУ “Ангел Кънчев”. Затова тази година в чест на професионалния празник имаше Ден на отворените врати. Студенти от специалността “Енергетика” на РУ ”Ангел Кънчев” посетиха в понеделник ТЕЦ- Изток и специалисти от предприятието ги запознаха с производствения цикъл . В навечерието на празника ветерани- енергетици гостуваха в ТЕЦ- Изток. За тях бившите им колеги направиха специална програма. Пенсионерите посетиха старите си работни места и се срещнаха с младата си смяна. От ръководството на предприятието имаше материална помощ за всеки ветеран.

Празнични мероприятия по случай деня на енергетика
Празнични мероприятия по случай деня на енергетика

Тридесет работници и служители от предприятието получиха материални награди , благодарствени писма и грамоти от фирма а “Мечел”. Гости на празника бяха областният управител Пламен Стоилов и кметът на Русе инж. Божидар Йотов. В словото си областният управител каза : Убеден съм, че както ръководството, така и всички служители на дружеството притежавате необходимия професионализъм, за да съхраните мястото на “Топлофикация Русе” ЕАД сред най- добрите производители на енергийния пазар в България. Кметът Йотов пожела успехи на енергетиците и да бъдат достоен партньор на община Русе. Изпълнителният директор на “Топлофикация Русе” ЕАД Андрей Николаев подчерта в изказването си, че предприятието приключва отоплителния период с положителни резултати. За реконструкция и модернизация са вложени над 1 млн. лева, в топлопреносната мрежа са вложени над 450 хил. лева. Въпреки много нисите температури не бяха допуснати отклонения, беше съблюдаван зададения и контролиран от ДКЕВР температурен режим. През отминалия отоплителен период “Топлофикация Русе “ЕАД за пореден път доказа своя професионализъм , обзпечавайки с топлина всеки свой абонат. За подготовка на идния отоплителен период са планирани над 700 хиляди лева. В чест на празника енергетиците си устроиха и великолепен спортен празник. Извън града, на поляните на “Образцов чифлик” работници, служители и семействата им показаха добра спортна форма и още - висок спортен дух. Подкрепяни от децата, семействата и феновете си футболисти, спринтьори, табладжии показаха високо майсторство.

Празнични мероприятия по случай деня на енергетика
Празнични мероприятия по случай деня на енергетика
Празнични мероприятия по случай деня на енергетика

2011-06-29


‹ Първи   ‹ Следващ   Предишен ›   Последен ›