Събития

„Топлофикация Русе“ ЕАД посрещна бъдещи енергетици в дни на отворените врати

Русе, България – 20 юни 2013г. – „Топлофикация Русе“ ЕАД посрещна бъдещи енергетици в навечерието на ДЕНЯ НА ЕНЕРГЕТИКА.

Два дни учениците от три професионални русенски гимназии – по механотехника, по промишлени технологии и по електротехника, свързани с енергетиката и топлотехниката бяха гости в ТЕЦ–Русе. Дни на отворените врати традиционно се провеждат в рамките на честването на професионалния празник на енергетиците. Откликнаха на поканата и студенти от профилираните специалности в Русенски университет “Ангел Кънчев”.

Връзката на професионалните училища и университета с реалното производство и бизнеса е традиционна за Русе. Почти всички инженери и техници в енергийното дружество са техни възпитаници. Ръководството на "Топлофикация – Русе" ЕАД винаги съдейства на училищата за практическото обучение на учениците и студентите. Предоставя се възможност за провеждане на учебна и производствена практика, благодарение на която те отрано навлизат в основите на професията и овладяват тънкостите в работата на конкретно работно място.

Към традиционните групи посетители този път се присъединиха и 12 чуждестранни студенти от Казахстан, които пристигнаха по програмата за обмен с Казахски национален университет гр. Алмати, водени от професор в катедра „Автоматика и мехатроника“ на Русенски университет Пламен Даскалов. Бъдещите магистри се запознаха с основните технологични процеси на централата, с работата на командната зала и компютърната система за управление на котлите.

2013-06-20


‹ Първи   Предишен ›   Последен ›