Традициите за благотворителност се поддържат от «Топлофикация Русе» ЕАД

Русе, България - 19 декември 2011г. - В сложните условия на икономическата криза «Топлофикация Русе» се старае да спазва традициите за благотворителност като отделя средства за добри начинания и помага на тези, които се нуждаят от подкрепа и внимание. Така, например, в навечерието на коледните празници са били закупени 80 подаръчни комплекта за деца, останали без родителска грижа и живущи в детските домове «Свети Димитър Басарбовски» и «Райна Гатева». Сладостите бяха връчени на децата по време на празничната детска дискотека, която бе организирана от сдружение с нестопанска цел «Евро-талант». Да проявят себе си в качеството на изпълнители на популярни песни получиха възможност млади дарования, подготвени от преподавателя по музика в Русенския университет Александър Джамбазов.

Традициите за благотворителност се поддържат от «Топлофикация Русе» ЕАД

През ноември „Топлофикация Русе” ЕАД предостави финансова помощ на таланти от съвсем друго равнище. Отзовавайки се на молбата на Генералното консулство на Русия в Русе - един от организаторите, дружеството подкрепи провеждането на състоял се през ноември VIII-ми Международен конкурс „Франц Шуберт”, който събра тази година 77 млади изпълнители от 11 страни. Голяма чест за ръководството на станцията бе посещението на един от членовете на журито на конкурса, професор в Музикалната академия „Гнесини” Мария Степановна Гамбарян, заслужена артистка на Русия, знаменита изпълнителка на произведенията на Шуберт.

Традициите за благотворителност се поддържат от «Топлофикация Русе» ЕАД

Не забравиха в „Топлофикация Русе” и за най-малките. В навечерието на най-светлия празник – Рождество Христово, със средства от фонд «Социално, битово и културно обслужване» бе платено представление на русенския Куклен театър по пиесата на класика на българската литература Валери Петров – «Бяла приказка». Освен децата на работниците, да гледат спектакъла за истинското приятелство бяха поканени техни приятели, а също така всички желаещи. Както е обичайно по време на новогодишните празници, не мина и без Дядо Коледа, на появяването му в края на представлението децата неимоверно много се зарадваха и всеки бързаше да му разкаже стихче или да изпее песен. Дори родителите, завладени от новогодишното настроение, подхванаха песничка за белобрадия старец.

Традициите за благотворителност се поддържат от «Топлофикация Русе» ЕАД

Ръководството и синдикалните организации в ТЕЦа, осъзнават колко е важно в трудните за всички времена, въпреки режима на икономии, да се отделят средства за благотворителност и социални цели, спазвайки традициите на руските и българските енергетици.


2011-12-20

Добави във Facebook


‹ Първа   ‹ Следваща   Предишна ›   Последна ›‹‹ обратно към новини