«Топлофикация Русе» ЕАД съдейства на благотворителния фонд «Каритас» за откриване на приют за бездомни

Русе, България – 17 декември 2012г. – Приют за бездомни – съвместна инициатива на благотворителния фонд «Каритас» и Община Русе бе открит в квартал «Тракция» с участието на «Топлофикация Русе» ЕАД.

На церемонията присъстваха вицепремиер Симеон Дянков, депутат Пламен Нунев, областен управител на Русе Стефко Бурджиев, кмет на града Пламен Стоилов и други представители на местната и държавната власт, католическо и православно духовенство. В приветственото слово Изпълнителния директор на фонд «Каритас» Стефан Марков подчерта важната роля на бизнес организациите,отбелязвайки изрично помощта на «Топлофикации Русе» ЕАД, изразено в бързото и качествено включване на сградата към системата на централизираното топлоснабдяване.

След тържественото прерязване на лентата, официалните лица разгледаха помещенията, които приютът предоставя на нуждаещи се хора. Кметът на града Пламен Стоилов, в лицето на  присъстващия на откриването главния инженер на централата Георги Недев, благодари на «Топлофикация Русе» за съдействие, без участието на която, не би било възможно създаване на такива комфортни условия за гражданите, останали без покрив в студеното време.


2012-12-17

Добави във Facebook


‹ Първа   ‹ Следваща   Предишна ›   Последна ›‹‹ обратно към новини