В «Топлофикация Русе» ЕАД започнаха мероприятията по случай професионалния празник “Ден на енергетика”

Русе, България – 10 юни 2012г. – в «Топлофикация Русе» ЕАД започнаха ежегодните мероприятия свързани с честването на професионалния празник – ДЕН НА ЕНЕРГЕТИКА.

Както съобщавахме вчера, празничните мероприятия започнаха в събота на 9 юни с традиционния спортен празник в спортно-развлекателен комплекс “Новекс” в квартал Образцов чифлик на Русе. 60 служители на предприятието се надпреварваха в три отборни и две индивидуални дисциплини: футбол на малки врати, плажен волейбол (смесени отбори мъже и жени), тенис на маса, спортна табла (мъже и жени), смесена щафета. Грамоти и парични награди на победителите в състезанията бяха връчени от изпълнителния директор на “Топлофикация Русе” ЕАД Петр Пашнин, който обеща и по-нататък да подкрепя инициативи, насочени към сплотяване и създаване на добра атмосфера в колектива, подпомагаща постигането на по-високи производствени резултати.

Програмата на празничните мероприятия ще продължи през цялата следваща седмица. Понеделник, вторник и сряда са обявени като Дни на отворените врати, в които на територията на централата традиционно се поканват ученици от трите професионални гимназии – по механотехника, по промишлени технологии и по електротехника, а също студенти от профилираните специалности в Русенски университет “Ангел Кънчев”, свързани с енергетиката и топлотехниката. Квалифицирани специалисти от “Топлофикация Русе” ще съпровождат групите и ще запознават учащите с работата на производствените инсталации и ще отговарят на възникващите въпроси.

Енергетиците стриктно спазват и още една традиция – да отбелязват своя празник като правят подаръци на други. Подаръци за деня на енергетика ще получат децата от Дома за деца лишени от родителска грижа “Св. Димитър Басарбовски” – нови бюра, столове и матраци. Момичета от ДДЛРГ “Райна Гатева” ще отидат да почиват за сметка на “Топлофикация Русе” в пансиона на Соколския манастир по времето, когато в дома им ще се провежда ремонт. Нови бенефициенти тази година стават деца със специфични потребности от Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения (РАЛИЗ), те ще получат така необходимите им велоергометър и велосипед. По случай наближаващия 50-годишен юбилей, Професионална гимназия по електротехника и електроника “Апостол Арнаудов” ще получи средства, които ще подпомогнат обзавеждане на нова аула.

“Топлофикация Русе” подава ръка и на културни инициативи. Подкрепяйки желанието на Общински духов оркестър да участва в международен фестивал в гр. Каяани – Финландия, предприятието заплаща едночасов концерт на открито, който ще състои в Деня на енергетика - 17 юни на пл. Свобода. На доказаното професионално изпълнение на музикантите ще могат да се насладят русенци, излезли на разходка по главната в неделния следобед.

В четвъртък ръководството на предприятието кани ветераните на производството на тържествен обяд в ресторант “Дунавски кът” в Младежки парк. Поканите са връчени на 170 пенсионери- бивши служители на Топлофикацията. Там, в приятна атмосфера под сенките на вековни дървета, ветераните ще могат да се срещнат със свои приятели и бившите си колеги, да си припомнят годините на плодотворен труд в полза на предприятието.

Като централно събитие на тазгодишните празненства ще бъде, разбира се, тържеството, на което в приятната атмосфера на ресторанта в мотел Рай край Русе, с почетни грамоти и ценни подаръци ще бъдат наградени най-изявените и най- заслужилите работници на “Топлофикация Русе” ЕАД, допринесли най-много за развитието на предприятието. Да присъстват в качеството на почетни гости са поканени Областния управител на Русенска област, Кмета на града, представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Генералния консул на Руската федерация в гр. Русе, русенски депутати, бизнеспартньори.

Общото мнение на ръководството и персонала на дружеството е, че макар предприятието изпитва известни трудности в период на икономическа криза, нестабилни пазарни и регулаторни условия, утвърдените с години добри традиции трябва да се поддържат, тъй като те сплотяват колектива и дават надежда за идване на по-добри времена.


2012-06-10

Добави във Facebook


‹ Първа   ‹ Следваща   Предишна ›   Последна ›‹‹ обратно към новини