Сметките, получени от абонатите на "Топлофикация Русе" ЕАД за януари са едни от най-ниските в страната

Русе, България – 16 февруари 2012г. – «Топлофикация Русе» ЕАД направи анализ на сметки на частни абонати за предния и този отоплителен сезон. Анализът показва, че сумите, които трябва да заплатят потребителите за отчетния период, практически не се отличават от аналогичния период на 2011година.

Установената от енергийния регулатор (ДКЕВР) цена на топлоенергия с топлоносител гореща вода, продавана от «Топлофикация Русе» ЕАД, остава една из най-ниските в страната – 69.39 лв. за МВтч без ДДС.

Средна сметка на частни абонати за месец януари е 107 лв.

Фактурите за използваната през януари топлоенергия на 78,5 % от битовиабонати са под 150 лева. За сравнение през януари 2011 г. сметките от 1 до 150 лева са получили 76,7% домакинства –клиенти на «Топлофикация Русе» ЕАД.

«Топлофикация Русе» ЕАД напомня на своите абонати за необходимостта своевременно да заплащат задълженията си. В услугата на абонати, които се затрудняват да заплащат своите сметки по време на отоплителния сезон, Дружеството сключва договори за разсрочено плащане. Такава възможност към дадения момент използват 421 абонати.

Данните от анализа са представени в таблицата и са визуализирани с помощта на диаграма:

Частни абонати. Суми, съгласно съставени документи за отчетен период (в това число отопление и гореща вода)

 Сметките, получени от абонатите на

Сметките, получени от абонатите на

2012-02-17

Добави във Facebook


‹ Първа   ‹ Следваща   Предишна ›   Последна ›‹‹ обратно към новини